Waarom?

Purpose

action-asphalt-automobile-593172

Jaren gelden las ik in een boek van een post-modernistische denker (Derrida) de volgende vraag; Wie bestuurt de auto? De bestuurder? Of de weg? Sindsdien heeft deze vraag zich genesteld in mijn brein en uiteindelijk geleid tot de ontdekking van mijn missie; het bouwen van wegen die de organisatie vooruit helpt.

Macher

In een artikel over Angela Merkel (ook al weer enige jaren terug) werd zij aangeduid als een ‘Macher’. Naast het gegeven dat ik dit een aantrekkelijk en krachtig woord vind, klinkt het ook minder vrijblijvend als de rol van adviseur of consultant. Een macher is gecommitteerd aan het resultaat – niet zozeer materieel maar vooral mentaal.

..en de naam?

De naam heb ik gekocht uit de failliete boedel van het gelijknamige bedrijf dat als start-up niet goed uit de startblokken kwam. Destijds was mijn bedrijf leverancier en had het faillissement een flinke impact. Nadat de schokgolven voorbij waren en ik ondertussen weer op eigen benen stond, heb ik dit hoofdstuk definitief afgesloten door in ieder geval de merknaam te bemachtigen.